OHJEET KILPAILIJOILLE

Pysäköinti (kilpailijat ja yleisö)
Pysäköintialueet sijaitsevat Hakkarin urheilualueen ympäristössä. Pysäköintialueet P1, P2 ja P3 ovat tarkoitettu yleisölle ja kilpailijoille. Linja-autojen ja median pysäköintialueet on erikseen merkitty. Paikalle on opastus. Katso tarkemmin reitti- ja aluekartasta. Lauantaina Ideaparkin ja kisa-alueen välillä kulkee ilmainen nonstop-bussi, joten auton voi jättää myös Ideaparkin parkkipaikalle.Bussi lähtee Ideaparkilta ensimmäisen kerran 9.15 ja siitä eteenpäin aina puolen tunnin välein klo 18.15 saakka. Klo 13.15 bussi on tauolla, mutta kuljetukset jatkuvat jälleen klo 13.45. Bussi kulkee seuraavaa reittiä: Lähtö Ideaparkilta D-päädystä(Prisman pääty)-Hakkari(Lempäälän jäähallin pääty)-Ideapark eli kyydillä pääsee helposti molempiin suuntiin.

Kilpailukanslia
Kilpailukanslia sijaitsee kilpailualueen välittömässä läheisyydessä, mihin opastus pysäköintialueelta. Kilpailukansliasta urheilijat saavat nimellään varustetun kuoren, joka sisältää osanotonvarmistuslomakkeen, kaksi kilpailunumeroa, hakaneulat, juoksujalkineeseen kiinnitettävä RFID tunniste sekä ohjeita kilpailijoille.

Aukioloajat:
Pe 9.5.2014 klo 17:00-20:00
La 10.5.2014 klo 8:00-20:00
Su 11.5.2014 klo 8:00-19:00
Kilpailukanslian puh. 046 5632812

Osanoton varmistus
Sunnuntain SM-maastojen osanoton varmistus tulee tehdä kilpailutoimistoon mestaruuskilpailusääntöjen mukaisesti viimeistään 90 minuuttia ennen ao. lajin alkua. Varmistus on tehtävä sunnuntain jokaiseen lajiin erikseen. Osanotto varmistetaan kisakansliassa osanottajalistaan. Kuittauksen tehtyyn varmistukseen saa helpoiten osanottajakuoreen, jossa numerolaput saatiin. Varmistuksen voi tehdä heti kilpailunumeron ja -materiaalin haun yhteydessä. Vaihtoehtoinen tapa on palauttaa osanotonvarmistuskaavake allekirjoitettuna kilpailukansliaan. Huom! Mikäli urheilija ei osallistu varmistamaansa lajiin ilman, että olisi peruuttanut varmistuksensa, hän ei voi osallistua muihinkaan lajeihin samana tai kyseisten mestaruuskilpailujen seuraavina päivinä. Jo tehdyn varmistuksen saa kyllä peruuttaa ilman edellä mainittuja seurauksia, mutta tällöin tuo peruuttaminen tulee tehdä viimeistään 90 minuuttia ennen lajin alkua, eli määräaika on sama kuin milloin itse varmistaminenkin voidaan viimeistään tehdä.

Lauantain SAUL:n SM-maastoissa osanoton varmistus tulee tehdä kilpailutoimistoon viimeistään 60 minuuttia ennen ao. lajin alkua. Osanoton varmistus henkilökohtaisiin lajeihin tehdään kilpailutoimistossa olevaan osallistujalistaan. SAUL:n joukkuekisasta tulee palauttaa myös varmistuslomake.

Lauantain Flying Finns -kilpailun lajeihin osanoton varmistusta ei tarvita.

Ilmoittautumismaksu ja lisenssimaksu tulee olla suoritettu ilmoittautumispäivään mennessä. SAUL:n aikuisurheilijasarjojen osanottajilta ei edellytetä lisenssimaksua.

Kilpailunumerot
Kilpailunumerot hakaneuloineen ovat urheilijoille jaettavan kilpailumateriaalin mukana. Kilpailunumerot on kiinnitettävä kilpailuasun etu- ja takapuolelle.

Kilpailureitti ja rataprofiili
Kilpailureitti ja rataprofiili löytyvät reitti- ja aluekartasta sekä yleisölle tarjottavasta käsiohjelmasta.

Verryttelyalue
Verryttely tapahtuu Hakkarin maastossa erikseen merkityllä alueella tai viereisellä urheilukentällä. Kilpailuradalla verryttely on kilpailujen aikana kielletty.

Pukeutumis- ja peseytymistilat
Pukeutumis- ja peseytymistilat sijaitsevat sekä Hakkarin liikuntahallin että urheilukentän tiloissa. Kisa-alueella, calling teltan jälkeen on erilliset pukeutumisteltat, joihin voi juoksun ajaksi jättää ylimääräiset varusteet. Katso reitti- aluekartasta.

Kilpailuasut
Mestaruuskilpailusääntöjen mukaisesti kilpailijoiden tulee käyttää seuran virallista kilpailuasua. SAUL suosittelee samaa käytäntöä.

Kokoontuminen (calling)
Kilpailijoiden on ilmoittauduttava calling -teltassa ennen lähtöä. Kunkin lähdön kokoontuminen alkaa 30 minuuttia ennen ja päättyy 10 minuuttia ennen ohjelmassa ilmoitettua lähtöä. Numerolaput tulee olla kiinnitettynä juoksupaidan etu- ja takapuolelle sekä RFID-chip tulee olla kiinnitettynä juoksujalkineeseen ennen calling -telttaan tuloa. Ilmoittautumisen jälkeen kilpailijat eivät saa poistua rajatulta lämmittelyalueelta.

Lähtö
Lähdössä on noudatettava lähettäjän antamia ohjeita.

Ajanotto
Kilpailussa käytetään RFID tunnistimiin perustuvaa elektronista ajanottoa. Ajanotto-chipin saat numeroa noudettaessa ja se kiinnitetään juoksukenkään. Numerolappua tai RFID-tunnistinta ei tarvitse palauttaa järjestäjille. RFID-chip pitää kiinnittää kenkään ennen calling-telttaan tuloa. Tutustu RFID-tunnistimen kiinnitysohjeeseen.

Maali
Maaliin tultuaan kilpailijat ohjataan 'maalikarsinaan', jossa varmistetaan kilpailijoiden maaliintulojärjestys. Jonon järjestystä ei saa muuttaa maaliintulon jälkeen.

Keskeyttäminen
Keskeyttäneen kilpailijan tulee ehdottomasti ilmoittautua lähimmälle ratavalvojalle tai maalialueen toimitsijalle. Keskeyttäneen kilpailijan tulee poistaa varusteistaan kilpailunumero.

Palkintojenjako
Palkinnot jaetaan erillisen aikataulun mukaisesti. Palkintojenjaon kokoontumispaikka sijaitsee kilpailukeskuksen ja kilpailukanslian välissä olevan sinisen kopin läheisyydessä. Palkintojenjako on osa kilpailua ja palkittavien on oltava hyvissä ajoin ennen aikatauluun merkittynä palkintojenjakoa kokoontumispaikassa. Seurojen velvollisuutena on huolehtia että palkittavat ovat oikeassa paikassa oikeaan aikaan, myös joukkuekisan palkittavat.

Ensiapu
Ensiapupiste sijaitsee aivan maalialueen läheisyydessä. Katso reitti- ja aluekartta. Lisäksi alueella on kaksi kiertävää ensiapupartiota.

Tulokset
Kilpailuiden tulokset julkaistaan kilpailupäivinä näillä sivuilla sekä kilpailualueen ilmoitustaululla, joka sijaitsee jäähallin läheisyydessä.

Ruokailu
Kisaravintola sijaitsee Hakkarin koulun ruokalassa, noin 100 metriä kisakeskuksesta. Ruokala on avoinna lauantaina 10.5. kello 11:30-18:30 sekä sunnuntaina 11.5. 12:00-17:30. Tarjolla on molempina päivinä:

- Broilerlasagnette
- Jauhelihakiusaus
- Jäävuorisalaattia, tomaattia ja kurkkua
- Salaatinkastike
- Näkkileipää, ruisleipää ja vaaleaa leipää, levitteenä margariini
- Juomana vesi, rasvaton maito, piimä ja laktoositon maitojuoma

Ruoka on laktoositonta. Tarjolla on myös kasvisruoka sekä gluteeniton vaihtoehto.

Hinta 8 euroa, ennakkoon 6.5.2014 mennessä ostettaessa 7,50 euroa.

Varattaessa ruokalippuja ennakkoon edullisemmalla hinnalla, tilatkaa haluamanne määrä sähköpostilla info@sm-maastot2014.fi.

Ruokalippuja voi ostaa info-pisteestä tai itse ruokalasta. Ruuhkien välttämiseksi ruokaliput kannattaa hankkia etukäteen info-pisteestä.

Kisa-alueella on myös kioskeja, joissa on myynnissä virvoitusjuomia, kahvia ja pullaa, muurinpohjalettuja, grillimakkaraa ym.

Suosittelemme käteisen rahan käyttöä. Kisa-alueella on yksi korttimaksupääte, lähinnä suurempien ostosten maksamiseen.

Auttaaksenne meitä kisajärjestäjiä ennakoimaan ruokailijoiden määrää, pyydämme teitä lähettämään etukäteen (7.5. mennessä) tietoa pasi.kivela@lekiyu.net mikäli aiotte käyttää hyväksenne kisaruokalan palveluita (ennakko-ostosten lisäksi). Näin varmistaisimme että annoksia on varattuina riittävästi mutta ei ylimitoitetusti. LeKi kiittää yhteistyöstä.

Löytötavarat
Kadonneita tavaroita voi tiedustella tuntomerkein infosta.

© Jarno Maimonen

KILPAILUKUTSUT
OHJEET KILPAILIJOILLE
AIKATAULUT
REITTI- JA ALUEKARTTA
KILPAILIJAT JA TULOKSET
MAJOITUS
sm_logo_2.png

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT

Lempäälä logo Jetta-Talo logo Euroglobe logo sm-maastot2014002005.jpg sm-maastot2014002001.jpg